Світові поставки ноутбуків зросли майже на чверть - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові поставки ноутбуків зросли майже на чверть - дослідження

Фондовий ринок
234
Обсяги світових поставок комп’ютерів у другому кварталі 2020 року порівняно з аналогічним періодом 2019 року зросли на 9% – до 72,9 мільйона одиниць.
Про це сказано в дослідженні міжнародної аналітичної компанії Canalys, опублікованому на її веб-сайті.
Зокрема, найбільше зростання продемонстрували поставки ноутбуків – на 24%, в той час як поставки традиційних персональних комп’ютерів (ПК) скоротилися на 26%. Компаніями-лідерами у постачанні комп’ютерів у другому кварталі стали: HP – понад 18 тисяч поставлених одиниць; Lenovo – понад 17 тисяч; Dell – понад 12 тисяч.
У Canalys пов’язують таке зростання в другому кварталі з переходом багатьох підприємств в онлайн-режим роботи, що підвищило попит на комп’ютери. Згідно з дослідженням, в цілому в першому півріччі поставки комп’ютерів зросли на 1% в порівнянні з попереднім роком.
Згідно з дослідженням міжнародного дослідницького центру International Data Corporation, обсяги світових поставок персональних комп’ютерів (ПК) за підсумками першого кварталу 2020 року у зв’язку з пандемією коронавірусу скоротилися на 9,8% в порівнянні з показником роком раніше – до 53,2 млн комп’ютерів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас