Android 10 став абсолютним рекордсменом за швидкістю поширення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android 10 став абсолютним рекордсменом за швидкістю поширення

465
Google похвалилася, що версія Android 10, що вийшла 3 вересня 2019 року, показала найвищі темпи поширення за всю історію.
“За даними Google, Android 10 поширилася на 100 мільйонах пристроїв через п’ять місяців після релізу в вересні 2019 року – на 28% швидше в порівнянні з попередньою версією Android 9 Pie. В Google пов’язують такий успіх з нещодавніми ініціативами Google Project Treble і Project Mainline, що експлуатують модульний підхід оновлення основних компонентів”, – йдеться в повідомленні.
Як видно на графіка, на цей момент під управлінням Android 10 по всьому світу працює понад 400 мільйонів пристроїв. Водночас Google скромно замовчує, яку частку займає Android 10 в загальному обсязі ринку. Офіційною статистикою про популярність різних версій операційної системи Android компанія Google перестала ділитися вже давно. У квітні ми дізналися, що за сім місяців Android 10 змогла зайняти всього 8,2% ринку.
Водночас Android Pie, що вийшла в серпні 2018 року, станом на серпень 2019 року займала 22,6% ринку Android.
“За підсумком можна сказати, що за останні два роки Google помітно досягла успіху в питанні прискорення випуску оновлень Android сторонніми виробниками, але темпи випуску оновлень, як і терміни підтримки (дворічний цикл з двома великими оновленнями), залишають бажати кращого. Так, порівнювати iOS і Android за швидкістю поширення свіжих версій не зовсім коректно з очевидних причин (iOS – закрита ОС Apple, яка використовується тільки на iPhone, тоді як Android open-source проект, який використовується сотнями компаній по всьому світу).
І все ж: під управлінням iOS 13 зараз працює 81% всіх активних пристроїв Apple, а iOS 14 (вчора вийшла перша публічна бета) буде працювати навіть на iPhone 6S, випущеному в 2015 році, і iPhone SE першого покоління”, – підкреслює видання.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас