Існує фундаментальний конфлікт між урядом і регулятором - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Існує фундаментальний конфлікт між урядом і регулятором - експерт

Казна та Політика
745
Після відставки голови правління Національного банку України найбільш актуальним залишається питання, чи збережеться в країні режим інфляційного таргетування. Як правило, цей режим діє тільки в тих країнах, які мають досить сильні і незалежні центральні банки.
Режим інфляційного таргетування полягає в тому, що за допомогою облікової ставки Нацбанк ставить за мету утримати прогнозовану низьку інфляцію.
Про це розповів фінансист, партнер iplan.ua Василь Матій на вебінарі “FinUpDate Випуск 10 Інвестиції без кордонів і при будь-якому штормі”.
“Українці пережили велику кількість девальвацій гривні, що дуже підірвало довіру до нацвалюти. А це дуже негативно для економіки в цілому. Зменшення доларизації економіки, збільшення гривні в безготівковій формі, звісно, має позитивний вплив на економіку. Тому перше, що мені хотілося б зберегти після відставки Смолія – ​​це режим інфляційного таргетування і незалежність НБУ”, – заявив Матій.
За словами експерта, існує фундаментальний конфлікт між урядом і регулятором. Конфлікт полягає в тому, що для досягнення короткострокового поліпшення рівня життя і отримання політичних дивідендів є висока мотивація збільшення кількості грошей, дешевих кредитів та інших подібних речей, які тільки на деякий час вплинуть на життя людей, але в собі закладуть “бомбу сповільненої дії” девальвації і інфляції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас