«Нафтогаз» запустив пілотну сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» запустив пілотну сонячну електростанцію

Фондовий ринок
353
Група «Нафтогаз» вводить в експлуатацію сонячну електростанцію (СЕС) «Андріївка» в Балаклійському районі Харківської області.
Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу». СЕС «Андріївка» – пілотний проект дивізіону «Нова енергія», який займається аналізом технічних і регуляторних механізмів розвитку відновлюваної енергетики для групи «Нафтогаз». Потужність станції становить 0,999 МВт.
Обладнання та послуги з монтажу «Нафтогаз» купував через систему Prozorro. Більшість використаних комплектуючих українського виробництва. Станція отримала «зелений» тариф з липня 2020 року. «Нафтогаз» планує також завершити будівництво значно потужнішої сонячної електростанції на Житомирщині у вересні цього року, а також розширити мережу електрозарядних станцій в столиці.
Головним механізмом для стимулювання розвитку відновлюваної енергетики в Україні є «зелені» тарифи – спеціально високі (вищі, ніж у інших видів генерації), затверджені законом ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел. Частка електроенергії з відновлюваних джерел генерації енергії в Україні зросла до 8%, але при цьому генерація забирає з ринку 26% грошового обороту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас