Бензин при курсі 30 грн/$: як зміняться ціни на пальне при різкому стрибку долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин при курсі 30 грн/$: як зміняться ціни на пальне при різкому стрибку долара

Особисті фінанси
17669
Якщо курс різко підскочить до 30 грн/$, то автомобільне пальне на українських заправках подорожчає на 3 грн/л. Про це повідомив директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн.
Нагадаємо, український бюджет порахований за курсом 30 грн/$, проте реальний курс на ринку зараз тримається нижче 27 грн/$. І як зауважив президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу Чернівецької області, через проблеми з курсом долара українські підприємства “недоотримали мільйони і закрилися”.
“Не знаю, хто там консультує Зеленського і хто там в курсі того, що відбувається в НБУ (він сказав, що всі підприємці це розуміють), але розгін курсу долара до 30 грн – це страшний сон для паливного ринку. До нинішнього рівня це 3 грн, а значить, зростання цін складе мінімум 2,5 грн/л або 10% до нинішніх цін. Плюс до всього світовий ринок продовжує рости, сьогодні нафта – $44/бар. (9 липня, – ред.) (в квітні була $14)”, – каже Сергій Куюн.
За його словами, від такого стрибка цін на імпорт може постраждати навіть президентська програма “Велике будівництво” з розвитку інфраструктури в країні.
“Підрядники вже провели тендери і зафіксували ціни на сезон, зокрема, на бітум. Його подорожчання на 10% через просідання курсу призведе або до зриву поставок, або до пропорційного перегляду цін і, відповідно, кошторисів. І це тільки бітум, а там же і купа техніки в лізингах-кредитах тощо”, – зауважив Куюн.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас