За якими критеріями вибирати активи: стратегія на фондовому ринку (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За якими критеріями вибирати активи: стратегія на фондовому ринку (відео)

Фондовий ринок
383
Деякі люди в банківському депозиті вбачають єдине правильне рішення для вигідного вкладення грошей. Але є багато інших способів заробити на інвестиціях.
Про це розповів лектор ТОВ Фрідом Фінанс Україна Тарас Гандзій на вебінарі “FinUpDate Випуск 10 Інвестиції без кордонів і при будь-якому штормі”.
“Люди вважають, що депозит – це гарантія. Але ви просто передаєте гроші банку, який на власний розсуд реінвестує їх. Так, банк дає якісь гарантії. Але на фондовому ринку інвестор може безпосередньо володіти активами і приймати власні рішення – коли продавати, а коли купувати”, – розповів експерт.
Стратегія роботи на фондовому ринку – це наявність і вміння дотримуватися чітко визначених критеріїв і правил поетапного відбору інвестиційних активів, які відповідають цілям і задачам інвестора.
За якими критеріями вибирати активи:
  • інвестиційний рейтинг;
  • середня і велика капіталізація;
  • фундаментальний потенціал зростання;
  • наявність унікального продукту або послуги;
  • сильні позиції в галузі;
  • тренд, який росте.
“Професіонал на ринку – це людина, яка працює протягом останніх 5-10 років. Ця людина вміє дотримуватися стратегії, знає правила і вміє переживати різні цикли фондового ринку”, – розповів експерт.
За словами Гандзія, часто у людей складається думка, що в фазі активного росту легко заробити, але це неправда. На практиці ж однаково страшно, коли все росте і коли все падає.
Експерт також поділився досвідом в поетапному інвестуванні.
“Тим, ​​хто вже вирішив, з якими активами буде працювати, я завжди раджу не намагатися відразу купити хороший актив. Потрібно розділити його на якийсь проміжок часу – поквартально або два рази на рік. І тоді спробувати купити його послідовно. Це буде активною точкою входу і дасть можливість використовувати активні фази росту. Купити цей актив під час коригування його вартості, а значить – за нижчою ціною”, – заявив Гандзій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас