ЗМІ назвали терміни відкриття першого магазину IKEA в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ назвали терміни відкриття першого магазину IKEA в Україні

Фондовий ринок
1839
Один з найбільш очікуваних рітейлерів – IKEA – почав ремонт приміщення під свій магазин в столичному ТРЦ Blockbuster Mall. Це третя спроба шведської мережі, не рахуючи провального старту онлайн-продажів.
IKEA знову готується відкрити свій перший магазин в Україні. Торгова точка шведського меблевого гіганта з’явиться в жовтні-листопаді в Києві в ТРЦ Blockbuster Mall.
Про це НВ Бізнес повідомили три джерела: директор мережі магазинів і два директори торгових центрів. «Ремонт в приміщенні йде повним ходом. Площа майбутнього магазина складе близько 5 тис. кв. м», – розповідає НВ Бізнес директор мережі магазинів, який побажав залишитися неназваним.
У прес-службі IKEA цю інформацію не коментують. Голова наглядової ради компанії Мандарин Плаза (управляє активами бізнесмена Вагіфа Алієва, який є співвласником ТРЦ) – Олександр Черницький, від коментарів відмовився.
В Україну IKEA намагається зайти вже 14 років – це рекорд для міжнародних ритейлерів. Спочатку мережа планувала побудувати власний торговий центр поруч з Бориспільською трасою на ділянці площею 70 га. Але тоді проти такого проекту виступили місцеві депутати, які заборонили вирубувати ліс для нового магазину. Через три роки IKEA все ж купила землю площею 60 га в одному з найскладніших для західних інвесторів регіонів країни – Одеській області, а потім без пояснення причин вирішила піти з України.
Вихід на ринок шведського ритейлера прийнято вважати маркером прозорої роботи чиновників: представники IKEA не платять хабарі. Водночас ця мережа – одна з найбільш очікуваних в Україні, і в багатьох містах останні роки з’являлися її клони.

Довідка Finance.ua:

  • Вперше IKEA оголосила про намір вийти на український ринок в кінці 2017 року.
    Спочатку перший магазин в Україні в новому форматі city store компанія збиралася відкрити в столичному ТРЦ Ocean Mall.
  • У липні минулого року IKEA запустила веб-сайт для українських покупців. Компанія також оголосила про набір 100 співробітників в свій перший магазин міського формату в Києві. На початку грудня 2019 року відкриття фізичного магазину компанії відклали, але пообіцяли навесні 2020 року запустити онлайн-магазин.
  • Інтернет-магазин IKEA офіційно запустила 14 травня. 25 травня компанія прийняла рішення тимчасово обмежити можливість оформляти нові замовлення в українському Інтернет-магазині, щоб задовольнити попит і надалі відповідати високим стандартам IKEA і очікуванням клієнтів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас