Євросоюз посилив правила роботи далекобійників - DW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз посилив правила роботи далекобійників - DW

Світ
733
В Євросоюзі схвалили велику реформу, яка змінює умови роботи далекобійників і компаній, які займаються автомобільними перевезеннями.
Про це повідомляє Deutsche Welle.
“Запеклі дебати навколо реформи тривали три роки, поки пакет законодавчих актів остаточно затвердив Європарламент. Результати голосування євродепутатів оголосили в четвер, 9 липня”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що за допомогою нововведень в ЄС хочуть поліпшити умови роботи водіїв і покласти край практиці, яка негативно впливає на конкуренцію на ринку автоперевезень. Нововведення зроблять більш гнучкою схемою роботи і відпочинку. Під час міжнародних перевезень можливими будуть два скорочені щотижневі відпочинки поспіль. Але за умови, що їх буде не більше двох під час кожного чотиритижневого періоду.
Компенсований час відпочинку розбивати не можна – його водієві повинні компенсувати до кінця третього тижня після скороченого відпочинку.
Скорочений тижневий відпочинок можна буде проводити в кабіні вантажівки. Зате відпочинок тривалістю понад 45 годин компаніям-перевізникам доведеться організовувати тільки за межами автомобіля. Оплачувати приміщення для відпочинку буде роботодавець. У цих приміщеннях повинні бути “адекватні” місця для сну і санвузли.
При організації ночівлі доведеться враховувати і стать водіїв. Крім того, транспортні компанії повинні будуть організувати роботу водіїв так, щоб ті мали можливість проводити вдома не менше одного щотижневого відпочинку на кожні чотири тижні роботи.
Далекобійники можуть провести його і вдома, але все одно повинні повернутися на базу, до якої вони приписані. Також, щоб водії могли безпечно і комфортно відпочивати під час поїздки, в ЄС хочуть обладнати мережу сертифікованих майданчиків для паркування.
Пройти сертифікацію зможуть тільки ті з них, на яких можна буде купити їжу і напої і, зокрема, будуть захищені від потрапляння сторонніх осіб, мати хороше освітлення і санвузли з урахуванням статі водіїв. Єврокомісія публікуватиме список таких майданчиків на спеціальному сайті і оновлюватиме його.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас