СБУ викрила 4-річну схему несплати мита при поставках міндобрив з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила 4-річну схему несплати мита при поставках міндобрив з РФ

Кримінал
481
Служба безпеки України задокументувала механізм несплати антидемпінгових мит на сотні мільйонів гривень постачальниками міндобрив з Росії.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Оперативники спецслужби встановили, що постачальники з РФ через українських дистриб’юторів протягом 2014-2018 років ввозили міндобрива з порушенням митних правил. Комерсанти в документах міняли код класифікації товару, щоб продукція не підпадала під дію антидемпінгових мит, встановлених Мінекономіки. Тому поставки міндобрив здійснювали за найменшою ставкою мита, що призвело до несплати до державного бюджету митних зборів на сотні мільйонів гривень.
Встановлено, що після рішення Ради нацбезпеки і оборони України в травня 2018 року про внесення російських виробників міндобрив до “санкційного” списку, організатори налагодили незаконну поставку продукції з РФ.
За рішенням суду правоохоронці провели 6 обшуків в офісах комерсантів і 23 огляди складських приміщень на території Харківської, Хмельницької, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Житомирської, Кіровоградської, Полтавської, Волинської, Івано-Франківської, Вінницької, Київської, Черкаської областей і в Києві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас