ВВП України скоротився майже на 6% - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП України скоротився майже на 6% - Мінекономіки

Казна та Політика
218
Валовий внутрішній продукт України в січні-травні 2020 року скоротився на 5,9%. Про це йдеться в огляді економічної активності за цей період, опублікованому на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.
У міністерстві зазначили, що в травні результати діяльності більшості видів економічної діяльності продемонстрували сповільнення темпів падіння на тлі пом’якшення карантину. Зокрема, мова йде про відновлення діяльності більшості торгово-розважальних центрів, інших установ торгового і побутового обслуговування населення, продовольчих ринків, а також, частково, пасажирських перевезень автомобільним транспортом (міське, приміське, внутрішньообласних і міжнародне сполучення) і роботи метрополітену. Як зазначили в міністерстві, це виражається в поліпшенні індексу очікувань ділової активності в порівнянні з попереднім місяцем.
«Водночас негативний вплив поширення в світі COVID-19 (чере тимчасове зменшення загальної економічної активності в світі, інвестиційну паузу, в тому числі, з боку іноземних інвесторів) і дія стримуючих факторів, що склалися в попередніх періодах, стримували розвиток більшості видів економічної діяльності», – сказано в огляді.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас