Міжнародні інвестори скупили мафіозних облігацій на €1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні інвестори скупили мафіозних облігацій на €1 млрд

Кримінал
1340
Наймогутніша мафія Італії з 2015-го по 2019-й роки змогла продати міжнародним інвесторам облігацій на €1 млрд, забезпечених злочинними доходами, повідомляє Financial Times з посиланням на фінансові та юридичні документи. В одному випадку мафіозі частково забезпечували цінні папери за допомогою підставних компаній, пов’язаних зі злочинним угрупованням “Ндрангета”.
Саме ці облігації були куплені одним з найбільших європейських банків – Banca Generali в рамках угоди, в якій консалтингові послуги надавалися компанією EY. Що ж стосується “Ндрангети”, то вона менше відома за межами Італії, ніж сицилійська мафія. Вона виросла за останні два десятиліття, ставши одним з найбагатших і найстрашніших злочинних угруповань на Заході.
Як повідомляє видання, їй це вдалося за рахунок маси злочинів: починаючи від незаконного обігу кокаїну і закінчуючи відмиванням грошей, вимаганням і контрабандою зброї. Європол (правоохоронне агентство ЄС) підрахував, що діяльність “Ндрангети”, яка складається не з централізованої організації, а з сотень автономних кланів, приносить загальний оборот в розмірі €44 млрд. щорічно.
Разом з тим ці самі облігації купували також пенсійні фонди, хедж-фонди і сімейні офіси, які шукали способи отримати високу дохідність під час рекордно низьких процентних ставок.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас