Користувачі Microsoft з 62 країн стали жертвами фішингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Користувачі Microsoft з 62 країн стали жертвами фішингу

Фондовий ринок
647
Користувачі Microsoft стали жертвами масштабної фішингової кампанії, під час якої були здійснені шкідливі розсилки в 62 країнах.
Про це повідомляється в блозі Microsoft. У Microsoft порівняли масштаб атаки з пандемією. Зловмисники націлилися на лідерів бізнесу в різних галузях, намагаючись зламати облікові записи, вкрасти інформацію і перенаправити електронні перекази.
За один тиждень мільйони користувачів Microsoft Office 365 були піддані атакам хакерів. Фішингові атаки виконувалися хакерами, які видавали себе за роботодавців та інших довірених відправників в електронних листах, відправлених користувачам Office 365. У повідомленнях містилися вкладення, які під час кліку на них пропонували користувачам надати доступ до веб-додатку.
Додатки були фейковими і надавали кіберзлочинцям доступ до облікових записів користувачів Office 365. “Злочинці намагалися отримати доступ до електронної пошти клієнта, списків контактів, конфіденційних документів та іншої цінної інформації”, – повідомили в Microsoft.
На початку хакерської кампанії вкладення мали заголовки, які відносяться до стандартних бізнес-термінів, таким як “Звіт за 4 квартал – 19 грудня”.
Однак нещодавно хакери відновили свої спроби фішингу, використовуючи імена вкладень, пов’язаних з пандемією, такі як “COVID-19 – Бонус”. Компанія Microsoft змогла порушити цю схему завдяки рішенню суду, яке дозволило отримати контроль над доменами, що використовувалися кіберзлочинцями, і запобігти подальшим кібератакам.
У червні 2020 року компанія Microsoft повідомила про намір закрити всі свої фізичні магазини в рамках нового підходу до роздрібної торгівлі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас