НБУ почав приймати звітність від небанківських фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ почав приймати звітність від небанківських фінустанов

Казна та Політика
190
Нацбанк завершив тестування і почав приймати звітність від небанківських фінансових установ.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Вебпортал Національного банку відкрито для подання звітності небанківськими фінансовими установами.
Вебпортал вже працює в робочому режимі. Доступи користувачів до вебпорталу, які раніше зареєструвалися для тестового подання звітності, діють і використовуються для подання звітності в Національний банк України”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що станом на 6 червня 2020 року на вебпорталі НБУ зареєстровано понад 1500 небанківських фінансових установ, які протягом березня-червня поточного року брали участь у тестуванні звітності.
“Всім іншим установам, які ще не є зареєстрованим користувачем на вебпорталі, потрібно пройти процедуру реєстрації відповідно до пункту 5 Інструкції про подання звітності небанківськими фінансовими установами”, – пояснили в регуляторі.
В НБУ додали, що терміни подання звітності за перше півріччя 2020 року не змінюються і відповідають чинним нормативно-правовим актам НКФП. Для зручності учасників ринку на вебпорталі Національного банку оприлюднили календар подання звітності.
“Вимоги Національного банку щодо формування звітних файлів, які подаються через вебпортал, розміщені в реєстрі показників.
Національний банк також підготував і оприлюднив описові і відеоінструкції з поданням звітності для небанківських фінансових установ”, – йдеться в повідомленні.
При цьому НБУ з розумінням буде ставитися до випадків затримання подання звітності, кожен з яких буде розглядатися окремо з урахуванням обставин і обґрунтованих причин затримання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас