"Центренерго" купить у Ахметова 1,2 мільйона тонн вугілля для підтримки його шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" купить у Ахметова 1,2 мільйона тонн вугілля для підтримки його шахт

Фондовий ринок
3020
Державне Центренерго планує у вітчизняних виробників придбати орієнтовно 2,4 мільйона тонн вугільної продукції, з яких близько половини забезпечать державні шахти, а решту куплять у приватних компаній. Найбільшою недержавною вугледобувною компанією є “ДТЕК” Ріната Ахметова.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
Попри рішення Кабінету міністрів щодо пріоритетного використання вітчизняного вугілля на теплових електростанціях, зараз Центренерго продовжує використовувати природний газ для виробництва електричної енергії. Тому підприємству рекомендують визначитись із перспективами закупівель вугільної продукції до кінця року.
За словами тимчасової виконувачки обов’язків міністра відомства Ольги Буславець, “зараз спалювання газу видається економічно вигідним, проте це тимчасове короткострокове рішення”. “Наразі вже спостерігається тенденція до збільшення ціни на природний газ. А з початком опалювального сезону і підвищенням попиту таке зростання лише прискориться. Тому, для надійної роботи електроенергетичного комплексу в осінньо-зимовий період необхідно забезпечити стале постачання вугільної продукції”, – зазначила вона.
За словами керівниці Міненерго, чим довше шахти перебуватимуть у вимушеному простої, тим складніше буде повернути їх до нормального режиму роботи. “Тому, якщо вже найближчим часом шахтарі не повернуться до роботи, в осінньо-зимовий період ми будемо вимушені імпортувати вугілля за зовсім іншими цінами”, – пояснила Буславець.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас