Перевезення дітей в автокріслах: чи дотримуються українські водії закону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевезення дітей в автокріслах: чи дотримуються українські водії закону

Особисті фінанси
747
Українські водії продовжують нехтувати правилами перевезення дітей в автомобілях. У більшості немає автокрісел. Про це повідомляє УНН із посиланням на Департамент патрульної поліції НПУ.
Так, із початку 2020 року в Україні за порушення правил перевезення дітей до адміністративної відповідальності було притягнуто 752 особи.
«Згідно з даними інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Нацполіції України», а також відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, поліцейськими з 1 січня 2020 року до 30 червня 2020 року за порушення правил перевезення дітей до адміністративної відповідальності за частиною десятою статті 121 КУпАП притягнуто 747 осіб, а за частиною одинадцятою цієї ж статті — 5 осіб», — йдеться у повідомленні.
Також зазначається, що найбільше зафіксовано порушень правил перевезення дітей у місті Києві, а саме 123 притягнення водіїв до адмінвідповідальності за правопорушення.
Відомо, що народні депутати України 29 жовтня 2019 року ухвалили закон, який передбачає покарання (штраф) за перевезення дітей без автокрісла. Законопроєкт підтримали у другому читанні 332 депутати.
Згодом ВР постановила статтю 121 після частини дев’ятої доповнити двома новими частинами такого змісту:

Кредитні картки для водіїв

«Порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною десятою цієї статті, тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас