Пандемія завдала економіці ЄС сильнішого удару, ніж очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пандемія завдала економіці ЄС сильнішого удару, ніж очікувалося

Світ
417
Економіка ЄС в 2020 році переживе глибоку рецесію через пандемію коронавірусу, незважаючи на заходи, вжиті як на рівні Євросоюзу, так і на національних рівнях, повідомляється в річному економічному прогнозі Єврокомісії (ЄК).
“Наш річний прогноз показує, перш за все, що шлях до відновлення економіки, як і раніше, вимощений непевностями”, – заявив, представляючи у вівторок економічний аналіз ЄК на прес-конференції в Брюсселі, член Єврокомісії з економіки Паоло Джентілоні.
Відповідно до опублікованого річного прогнозу, ВВП єврозони скоротиться на 8,7% в 2020 році і зросте на 6,1% в 2021 році. ВВП Євросоюзу загалом скоротиться на 8,3% в 2020 році і зросте на 5,8% в 2021 році. Таким чином, йдеться в документі, скорочення в 2020 році прогнозується більш відчутним, ніж очікувалися 7,7% для зони євро і 7,4% – для ЄС в цілому. Економічне зростання в 2021 році також буде дещо менш стійким, ніж прогнозувалося навесні.
Як пояснюють в Єврокомісії, оскільки зняття обмежувальних заходів відбувається повільнішими темпами, ніж передбачалося в весняному економічному прогнозі, вплив пандемії на економічну активність в 2020 році буде більш значним, ніж очікувалося.
Паоло Джентілоні перелічив п’ять основних висновків щодо прогнозованого на найближчі два роки розвитку економіки ЄС.
“Пандемія завдала європейській економіці сильнішого удару, ніж це очікувалося”, – сказав єврокомісар.
Швидкі і рішучі політичні заходи у відповідь, за його словами, дотепер дозволяють “уникнути обвалу європейських ринків праці”.
“Ми спостерігаємо наростаючу різницю між державами ЄС. При тому, що всіх нас вразила одна і та ж пандемія, наслідки від неї відрізняються в державах-членах. Ризик зростання відмінностей став причиною, з якої ми запропонували спільний план відновлення економіки”, – продовжив член ЄК.
За його оцінкою, інфляція в 2020 році повинна залишитися відносно низькою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас