У НБУ розповіли, де шукати інформацію про небанківські фінустанови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, де шукати інформацію про небанківські фінустанови

Особисті фінанси
276
На сайті НБУ відкрили онлайн пошук інформації про небанківські фінансові установи.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Нацбанку у FACEBOOK.
У відомстві зазначили, що наразі реєстри фінансових установ, прийняті від попереднього регулятора Нацкомфінпослуг, завантажені в Комплексну інформаційну систему НБУ (КІС НБУ).
Про що йдеться:
  • система КІС НБУ дозволяє здійснювати розширений пошук інформації про фінансову установу у Державному реєстрі фінансових установ та інформації з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, в режимі онлайн;
  • система доступна як для учасників ринку, так і для зовнішніх користувачів;
  • водночас КІС НБУ дає змогу учасникам ринку подавати реєстраційні картки для внесення записів до Державного реєстру фінансових установ.
Знайти інформацію можна на вебсайті НБУ за посиланням: kis.bank.gov.ua. Доступи для авторизованих користувачів системи для роботи з Державним реєстром фінансових установ перенесено до нової системи Національного банку.
Варто відзначити, що КІС НБУ призначена лише для ведення реєстрів фінансових установ, а звітність учасників ринку подаватиметься через вебпортал НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні є понад 2000 небанківських фінансових установ, що включають 200 страхових компаній, 300 ломбардів та понад 1 тис. фінансових компаній.
  • З 1 липня 2020 року Національний банк прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг.
  • 2 липня 2020 року, після набрання чинності закону про “спліт”, президент Володимир Зеленський ліквідував Нацкомфінпослуг – попереднього регулятора небанківських фінустанов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас