Рада НБУ відмовилася переобрати Чурія на пост заступника голови регулятора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ відмовилася переобрати Чурія на пост заступника голови регулятора

Казна та Політика
472
На сьогоднішньому засіданні, 6 липня, рада Нацбанку відмовилася затвердити Олега Чурія на повторний термін на посаді заступника голови НБУ, повідомив голова ради Богдан Данилишин в Facebook. Він пояснив, що Чурій, термін повноважень якого закінчується 10 липня, обійматиме посаду до вступу на неї нового заступника голови.
“Відповідно до статті 20 закону України “Про Національний банк України” заступник голови Нацбанку, термін повноважень якого закінчився, обіймає посаду до вступу на посаду новопризначеного заступника голови Нацбанку”, – зазначив він. І додав, що рада і надалі налаштована на конструктивну співпрацю з правлінням Нацбанку.
Повноваження голови Нацбанку після звільнення глави регулятора Якова Смолія почала виконувати Катерина Рожкова, яка була першим заступником голови. Таким чином, Чурій поки буде її заступником.
На думку багатьох експертів, саме Чурій став нещодавно каменем спотикання між правлінням і радою Нацбанку. 24 червня Чурій подав декларацію в Нацагентство з протидії корупції (НАЗК), з чого випливало, що він має намір працювати наступні 7 років, і це було підтримано тоді ще главою регулятора Яковом Смолієм.
Однак рада НБУ на засіданні 30 червня не продовжила повноваження Чурія. У відповідь Смолій пішов зі скандалом, звинувативши владу в політичному тиску. Член ради Віталій Шапран, однак, не згоден з цим і у себе в Facebook дав інше пояснення: глава НБУ втомився, з ним тяжко стало працювати.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас