В Україну прибув перший контейнерний поїзд із китайського Уханя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну прибув перший контейнерний поїзд із китайського Уханя

Казна та Політика
1068
Сьогодні, 6 липня, перший поїзд з Уханя (провінція Хубей, КНР) прибув на станцію “Київ-Ліски”. Він завантажений 43 сорокафутовими контейнерами з сульфатом магнію, обладнанням, алюмінієвими рамами, одноразовими шприцами, флаконами ПЕТ, іншими виробами легкої промисловості, повідомила прес-служба “Укрзалізниці”.
За словами в. о. голови правління “Укрзалізниці” Івана Юрика, маршрут поїзда проліг через території чотирьох країн і склав понад 9,5 тис. км, а прямі контейнерні поїзди з Китаю стають регулярним сервісом. Це вже другий поїзд, який привіз в Україну китайські товари. Розрахунковий час на подолання цієї відстані становить близько 15 діб.
“Це показник, який забезпечить конкретність сухопутного маршруту перевезень китайського товару в Україну в порівнянні з іншими логістичними рішеннями. Плануємо, що поїзди з КНР курсуватимуть щотижня з подальшим збільшенням періодичності”, – додав Юрик.
Раніше по території України залізничним транспортом здійснювалися тільки транзитні перевезення вантажів у напрямку Китай – країни Західної Європи – Китай. Зараз розглядають ще кілька нових маршрутів для контейнерних поїздів.
Перший пілотний контейнерний поїзд зі станції Яньтай (Китай) прийняли 8 червня. У ньому перевезли 41 сорокафутовий контейнер із взуттям, бурильними трубами, комп’ютерним томографом та збірними вантажами.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас