Рожкова назвала "червоні лінії" НБУ після відставки Смолія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова назвала "червоні лінії" НБУ після відставки Смолія

Казна та Політика
1647
Після відставки Якова Смолія з посади голови Національного банку в нинішній команді залишаються колишні “червоні лінії”. Зокрема, керівництво НБУ може піти, якщо влада запустить так званий друкарський верстат або поверне банки попереднім власникам.
Про це на брифінгу заявила в. о. голови Нацбанку Катерина Рожкова.
За її словами, основними “червоними лініями” залишаються незалежність Національного банку як інституції і право приймати рішення незалежно від політичних переконань і побажань.
“Це неприпустимість вмикання друкарського верстата, це неприпустимість повернення банків колишнім власникам, це неприпустимість адміністративного втручання в ринкові відносини”, – підкреслила Рожкова.

Довідка Finance.ua:

  • Сьогодні, 3 липня, Верховна Рада України відправила у відставку главу Національного банку України Якова Смолія. Нардепи підтримали проект постанови, який вніс до ВР президент Володимир Зеленський.
  • За його словами, наразі команда правління та кілька тисяч висококласних професіоналів залишаються працювати в НБУ, щоб зберегти макроекономічну та фінансову стабільність, інституційну спроможність центрального банку. “Однак вкрай важливо, щоб їхній роботі припинили заважати, щоб президент, уряд та політики нарешті налагодили ефективну взаємодію з центральним банком”, – додав він.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас