У МВС пропонують запровадити адміністративний арешт за повторне п'яне водіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС пропонують запровадити адміністративний арешт за повторне п'яне водіння

Особисті фінанси
658
МВС підтримує прийняття Верховною Радою та підписання Президентом законопроекта №3314, який має на меті уточнення та виправлення деяких положень законодавства про кримінальні проступки.
Про це свідчить інформація на сайті Міністерства внутрішніх справ.
Зокрема, законопроєктом повернули відповідальність за керування транспортними засобами у нетверезому стані зі статусу кримінальних проступків до Кодексу про адміністративні правопорушення.
Чому:
  • це обумовлено тим, що процедура документування кримінального проступку є значно складнішою та потребує більше часу у порівнянні з документуванням факту керування в нетверезому стані при оформленні адміністративного правопорушення;
  • у середньому на процедуру оформлення кримінального проступку поліцейські витрачали 6-8 годин, в той час як у випадку з адміністративною процедурою оформлення займає лише 2-3 години.
Щодо покарання за повторне порушення:
  • МВС та Національна поліція вважають за доцільне ввести відповідальність за повторність керування ТЗ у нетверезому стані не лише у вигляді великого розміру грошового штрафу, а й у вигляді адміністративного арешту строком до 15 діб;
  • такі санкції пропонують застосовувати при умові, що особа, притягнута до відповідальності за керування у стані сп’яніння, повторно протягом року сяде за кермо у нетверезому стані.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, кримінальна відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані почала діяти із 1 липня.
  • У МВС також розповідали про плани запропонувати Раді прийняти законопроект, яким пропонується збільшити штрафи за перевищення швидкості більше ніж на 50 км/год з 510 до 3400 гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас