В Україні посилюють контроль над далекобійниками - міністр розповів подробиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні посилюють контроль над далекобійниками - міністр розповів подробиці

Казна та Політика
914
На в’їзді до Києва в середньому за добу зважують 270 габаритних транспортних засобів — таку статистику оприлюднили в Департаменті транспортної структури КМДА. Ваговий контроль планують зробити цілодобовим на всіх автомобільних дорогах України.
Про ефективність зважування великогабаритного транспорту розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій в ефірі телеканалу “Україна 24”.
“Ефективність цих заходів оцінюється кількістю авто, які зважуються. Тільки за вчора це було понад 6 500 автомобілів, і понад 50 тисяч євро нараховано плати за проїзд і адміністративних штрафів. Також кількість авто, у яких ми фіксуємо порушення, все більше, це відбувається завдяки спільним діям, які ми проводимо з Національною поліцією і Службою безпеки. Також у восьми областях у нас проводиться цілодобова робота, яка дозволяє виявляти порушників. До речі, деякі будівельні компанії у нас часто потрапляють у вибірку порушників”, — розповів він.
Міністр розповів, для чого вводиться посилений контроль.
“Цього року у нас планується побудувати понад 6 тисяч км доріг державного та місцевого значення, саме тому потрібні такі посилені заходи. Це і спільна робота з поліцією, і автоматизація процесів. Навколо Києва у нас працює шість автоматичних комплексів, які дозволяють зважуватися, а до кінця року буде 54 комплекси”, — повідомив Криклій.
Також він повідомив, у яких восьми областях, крім Києва, йдуть перевірки щодо дотримання ваги вантажу на великогабаритному транспорті.
“В першу чергу, все на півдні. Починається сезон зернових, їдуть зерновози, деякі перевантажені. Тому основна концентрація перевірок зосереджена там. Але ми думаємо про те, як розгорнути таку роботу по всіх областях без винятку. Також додаємо технологічні способи, такі як камери онлайн, щоб ніхто не пропускав фури, які ще не перевірені”, — розповів Криклій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас