У Мінфіні розповіли, як відставка глави НБУ вплине на зарплати і пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, як відставка глави НБУ вплине на зарплати і пенсії

Казна та Політика
1131
Українці не повинні відчути на собі сильних наслідків відставки глави Нацбанку Якова Смолія. На загальну економічну ситуацію в країні і курс долара вона не вплине.
Про це заявив в ефірі програми “Право на владу” керівник Міністерства фінансів Сергій Марченко.
Ті коливання курсу, які відбуваються в Україні зараз, а також різке падіння гривні – це тимчасове явище, – стверджує Марченко. Об’єктивних причин для знецінення української валюти немає. А відставка Смолія похитнула економічну ситуацію на короткий час.
“Все у нас в порядку. Ми маємо макроекономічну стабільність, виконуємо бюджет. Пік кризи вже позаду. План з податкових надходжень ми збільшили на 6 мільярдів гривень. Я особисто дивлюся в майбутнє з упевненістю і оптимізмом. На сьогоднішній день немає ніяких підстав вважати, що зміна керівника якоїсь державної інституції може якось розхитати ситуацію в країні”, – сказав Марченко.
Не вплине звільнення голови Нацбанку і на різні економічні процеси в країні, які стосуються, безпосередньо, українців.
“Немає жодних причин сумніватися в тому, що ми зможемо виконати дохідну частину бюджету. Виплату заробітних плат і пенсій буде забезпечено в повному обсязі. Це я вам гарантую”, – акцентував міністр.
Нагадаємо, голова НБУ Яків Смолій подав на ім’я я президента України Володимира Зеленського заяву про відставку «за власним бажанням». Заяву написано і подано 1 липня.

Довідка Finance.ua:

  • На думку економіста, міжнародного експерта Ігоря Гарбарука, відставка глави Національного банку Україна Якова Смолія – ​​це ніщо інше, як звичайна ротація, і до економічних наслідків для життя українців, таким, як коливання курсу валют, вона не призведе.
  • Як раніше заявляв міністр фінансів Сергій Марченко, відставка глави Національного банку України Якова Смолія не повинна вплинути на курс гривні до долара. Після відповідних рішень ситуація прийде в норму.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас