Укргазбанк та Юнідо створять гарантійний фонд кредитів для впровадження енергоменеджменту в промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк та Юнідо створять гарантійний фонд кредитів для впровадження енергоменеджменту в промисловості

Особисті фінанси
9
Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) та УКРГАЗБАНК підписали договір, в рамках якого буде створений гарантійний фонд кредитів в розмірі 1,5 млн доларів США. Фонд є спеціальним фінансовим механізмом в рамках проекту ЮНІДО-ГЕФ «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в українській промисловості».
Фонд допоможе промисловим підприємствам отримати доступ до капіталу для впровадження систем енергоменеджменту відповідно до стандарту ISO 50001, а також інших заходів з енергоефективності. Фонд перехресно гарантується PLC Citibank Europe. Це перший та єдиний у своєму роді фінансовий механізм, створений організацією ООН спільно із українським фінансовим партнером, в основі якого лежить гарантія.
«Співпраця з міжнародними організаціями – важливий вектор у роботі не лише нашого банку, а й для майбутнього України загалом. Бо це успішний досвід, кращі світові практики, які можна застосувати і ефективно використовувати і у нас. Особливо відчутною та корисною підтримка міжнародних інституцій буде для малого та середнього бізнесу, який зараз переживає чи не найважчі часи. Ми вже співпрацюємо з кращими світовими експертами, серед яких IFC, ЄІБ, ЄБРР, Північна екологічна фінансова корпорація (NECFO), KfW, Фінансова ініціатива ООН з навколишнього середовища (UNEP FI), Коаліція лідерів у сфері тарифікації викидів вуглецю (CPLC), Фінансовий форум МСП (SME Finance Forum), PFAN, USAID, а тепер і ЮНІДО, з якою ми відкриємо шлях до побудови якісної системи енергоменеджменту у промисловій сфері», – зазначив голова правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко.
Очікується, що гарантійний фонд кредитів зробить вагомий внесок у розвиток українського ринку промислової енергоефективності. Такий фінансовий інструмент є особливо важливим для української промисловості в контексті її відновлення від наслідків COVID-19. Завдяки йому українські підприємства отримають додаткову підтримку, яка може бути спрямована на оптимізацію активів, покращення енергоефективності та відновлення і посилення конкурентоспроможності бізнесу.
Укргазбанк та Юнідо створять гарантійний фонд кредитів для впровадження енергоменеджменту в промисловості
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас