Попри коронавірус: Tesla несподівано збільшила виробництво електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попри коронавірус: Tesla несподівано збільшила виробництво електрокарів

Фондовий ринок
488
Попри коронавірус і півторамісячний простій головного заводу у Фрімонті, Tesla вражаюче наростила поставки.
За тримісячний період з квітня по червень автомобільна компанія Ілона Маска випустила сумарно 82 272 автомобілі і доставила покупцям близько 90 650 машин, що значно вище очікувань аналітиків – на Уолл-стріт оцінювали поставки на рівні 72 тисяч штук.
Відвантаживши у другому кварталі понад 90 тисяч машин, Tesla перевершила результат попереднього рекордного (за кількістю вироблених авто) кварталу, коли постачання становило 88,4 тисячі автомобілів. Результат другого кварталу нижче показника річної давності, коли було відвантажено близько 100 тисяч автомобілів, і показника в 112 тисяч машин, поставлених у четвертому кварталі 2019 року.
Як і раніше, велику частину в структурі становлять молодші моделі Model 3 і Y – 75 946, або 92% від загального обсягу вироблених за квартал машин проти 85% у попередньому кварталі. На жаль, виробник не дає точних цифр в розрізі окремих моделей.
У Tesla окремо згадали, що завод у Фрімонті (там випускають Model 3, Model S, Model X і новітню Model Y), простоював більшу частину кварталу через карантинні обмеження, вже повернувся до колишніх обсягів виробництва (якраз наприкінці травня компанія провела модернізацію, щоб до кінця року збільшити потужність з колишніх 500 тисяч до 600 тисяч автомобілів на рік).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас