У MIT придумали робота, який вбиває коронавірус ультрафіолетом (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У MIT придумали робота, який вбиває коронавірус ультрафіолетом (відео)

Технології&Авто
719
Вчені з Лабораторії комп’ютерних наук і штучного інтелекту (CSAIL) Массачусетського технологічного університету розробили робот, який використовує ультрафіолетове світло для знищення коронавірусу.
Дослідники MIT придумали вертикальні штанги, які випромінюють ультрафіолетове світло на поверхні. Потім вони прикріпили пристосування до мобільної роботизованої бази виробництва Ava Robotics. Система використовує ультрафіолетове випромінювання з короткою довжиною хвилі.
Вчені провели дослідження, які показали, що штанги, що випромінюють світло, здатні вбивати коронавірус. Однак вони пошкоджують шкіру і очі людини. Тому робота навчили правильному маршруту і здатності адаптуватися до змін в просторі. Систему оснастили 3D-камерою для навігації по перешкодах і лідарами для вимірювання відстаней.
Нову систему вже випробували при дезінфекції харчового банку в Бостоні. Робот за 30 хвилин покрив площу складу в 370 кв. метрів, а ультрафіолет зміг нейтралізувати близько 90% частинок коронавірусної інфекції.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас