Міністр фінансів пояснив, чому відклали розміщення євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів пояснив, чому відклали розміщення євробондів

Казна та Політика
840
Міністерство фінансів “надало достатньо часу” міжнародним інвесторам для оцінки впливу можливої відставки голови правління НБУ Якова Смолія на вартість українських цінних паперів.
Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в коментарі ЕП.
“Враховуючи несподівану заяву про відставку голови Національного банку Якова Смолія, міністерство фінансів прийняло рішення про скасування раніше оголошених пропозицій єврооблігацій та обміну, для того, щоб надати інвесторам достатньо часу на оцінку цих новин”, – заявив Марченко.
“Ми цінуємо підтримку інвестиційної спільноти України, яку вони демонстрували ще вчора, і продовжимо політику відкритості та прозорості у відносинах з ринком. Міністерство фінансів наголошує на тому, що залишається відданим зваженій фіскальній та грошово-кредитній політиці, а також конструктивній співпраці з НБУ та шляху продовження реформ, які підтримуються нашими міжнародними партнерами” – наголосив Марченко.

Довідка Finance.ua:

  • Україна планувала розмістити новий випуск доларових євробондів з терміном обігу 12 років.
  • Крім того, Україна оголосила про тендер з викупу єврооблігацій з погашенням в 2021 і 2022 роках на загальну суму до $750 млн у зв’язку з розміщенням нових боргових паперів.
  • Організаторами розміщення виступають JP Morgan і Goldman Sachs.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас