Польща сплатить за тести на COVID-19 для заробітчан з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща сплатить за тести на COVID-19 для заробітчан з України

Особисті фінанси
265
Польща оплачує тестування на коронавірус у працівників з України.
Про це посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький сказав в ефірі одного з телеканалів.
На питання, що очікує українців, які працюють в Польщі, при перетині українсько-польського кордону, посол відповів:
“Уже з кінця травня такі поїздки здійснюються – є кілька пунктів переходу, де на машинах, на автобусах, на маршрутках чи пішки громадяни України, які працюють у Польщі, у яких є робоча віза, контракт у Польщі, – вони можуть приїхати. Їм обов’язково потрібно заповнити анкету, в якій пояснюється, де вони будуть жити в Польщі, щоб можна було перевірити, чи виконують вони умови карантину”.
Читайте також: Польща скасувала обов’язковий 14-денний карантин для українців //news.finance.ua/ru/news/-/473725/polsha-otmenila-obyazatelnyj-14-dnevnyj-karantin-dlya-ukraintsev
За словами Ціхоцький, на кордоні в українців вимірюють температуру і здійснять основні елементи перевірки можливого захворювання.
“Але, що важливо, всі громадяни України, які їдуть до Польщі заробити, вони проходять тестування за рахунок держкоштів Польщі … Вони карантин проходять в місцях роботи”, – сказав посол.
За його словами, карантин не обов’язково означає ізоляцію.
“Людина, яка приїхала, він може в групі працювати, але тепер обмежені протягом 8 днів, а не 14-ти, його можливості подорожі по території Польщі”, – зазначив Ціхоцький.
Також протягом перших 8 днів обмежується число людей, з якими працівник з України контактує, додав посол. За його словами, умови каратніна дуже різні і залежать від характеру роботи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас