Google почне тестувати аналог функції AirDrop для Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google почне тестувати аналог функції AirDrop для Android

Технології&Авто
762
Перші повідомлення про те, що Google працює над аналогом функції AirDrop для Android, з’явилися ще влітку минулого року. І ось зараз Google підтвердила розробку Nearby Share – деякі користувачі вже отримали доступ до функції в рамках бета-тестування. У коментарі Android Police представник Google підтвердив факт тестування функціональності з обмеженим число користувачів.
«Зараз ми проводимо бета-тестування нової функції Nearby Share, про яку незабаром планує розповісти докладніше», – повідомив представник Google в коментарі Android Police. «Наша мета – запустити функцію на пристроях під управлінням ОС Android версії 6.0 і вище, а також на інших платформах».
Працює технологія Nearby Share в точності, як Apple AirDrop. Тобто, забезпечує простий і зручний спосіб обміну файлами між двома смартфонами з Android, що знаходяться поблизу. Початкове підключення пристроїв виконується з використанням Bluetooth, а безпосередньо передача здійснюється з використанням з’єднання Wi-Fi. По суті, Nearby Share – еволюційний розвиток застарілої технології Android Beam. Вона використовувала NFC і Bluetooth, і відправилася на звалище історії з виходом Android 10.
Google почне тестувати аналог функції AirDrop для Android
За словами оглядача Android Police, якиц випробував нову функціональність, з її допомогою можна ділитися не тільки зображеннями і відео, але і посиланнями і твітами. Функція Nearby Sharing включається в швидкому меню налаштувань Android. Крім того, несанкціонована помилкова відправка потенційно небезпечного файлу виключена, оскільки необхідно вручну підтвердити прийом файлу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас