В Нацбанку назвали кількість небанківських фінустанов в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нацбанку назвали кількість небанківських фінустанов в Україні

Казна та Політика
355
В Україні є понад 2000 небанківських фінансових установ, що включають 200 страхових компаній, 300 ломбардів та понад 1 тис. фінансових компаній. Про це сказав директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз під час пресконференції.
“Що сьогодні собою являє той ринок, який ми отримали під нагляд і під регулювання. Давайте на це подивимося. На сьогодні крім 75 банків, які функціонують в країні і становлять, мабуть, основу фінансової системи, є понад 2000 небанківських фінансових установ. Серед них це понад 200 страхових компаній, які здійснюють як страхування життя, так і страхування ризиків, не пов’язаних із страхуванням життя. Це понад 300 ломбардів, які займаються класичним кредитуванням під заставу, в основному, рухомого майна. Це кредитні спілки, закрита кооперація, яка передбачає взяття вкладів та депозитів у членів та кредитування за рахунок цих коштів… І це понад 1000 фінансових компаній”, – сказав Олександр Бевз.
Він зазначив, що фінансові компанії – це компанії, які надають кредити за власний капітал. Компанії, що надають кредити в інтернеті.
“Це лізингодавці, які надають кредити з можливістю майже одразу користуватися технікою, яку придбають у кредит, або об’єктом нерухомого майна, що надається в такий кредит. Це факторингові компанії, які дають змогу купувати заборгованість. І інші установи, які функціонують на власному капіталі. Кожен з цих сегментів має виняткову, особливу роль в економіці. І регулювання має бути таким чином побудоване, щоб стимулювати розвиток та вирішення накопичених проблем”, – додав Олександр Бевз.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас