Кабмін дав “зелене світло” €105 мільйонам допомоги від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав “зелене світло” €105 мільйонам допомоги від ЄС

Казна та Політика
209
Ухвалені на засіданні Кабінету міністрів України проєкти трьох угод дозволять залучити 105 мільйонів євро фінансової допомоги Європейського Союзу, в тому числі на підтримку українських підприємців.
Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує Урядовий портал.
«Це додатковий ресурс, що у комплексі з антикризовими заходами дозволить швидше пройти наслідки коронакризи та дати малому та середньому бізнесу розвиватися швидше», – зазначив очільник уряду.
Він зазначив, що схвалені проєкти угод дадуть можливість Україні отримати допомогу на загальну суму 105 млн євро, тобто фактично 3 млрд грн.
Шмигаль також нагадав, що мова йде про угоду щодо фінансування заходу “EU4BUSINESS: Підтримка малих та середніх підприємств (МСП) в Україні”. За цією угодою Україна має отримати 20 млн євро.
Друга угода – це програма технічного співробітництва-2020, за якою Україна може спрямувати 60 млн євро на посилення інституційної спроможності для здійснення необхідних реформ у напрямку євроінтеграції (в тому числі, це стосується імплементації положень Угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС).
«І третє – це програма Підтримки ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. Тут важливо, що допомога буде спрямована саме малим фермерським господарствам, щоб вони змогли краще конкурувати та створювати додану вартість», – підсумував Шмигаль.
Сума допомоги Україні за цією угодою становить 25 млн євро.
Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів схвалив три проєкти розпоряджень щодо підтримки малого та середнього бізнесу, а також реформування економіки у співпраці із ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас