Facebook показала прототип окулярів віртуальної реальності (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook показала прототип окулярів віртуальної реальності (фото)

Технології&Авто
528
Компанія Facebook представила свою власну розробку VR-окулярів — гарнітуру з дисплеєм завтовшки 8,9 мм (це середня товщина смартфона).
Про нову розробку пише Mashable.
Дослідники з Facebook Reality Labs Ендрю Маймон і Джунрен Ван запропонували дизайн гарнітури з технологічним рішенням, яке робить окуляри віртуальної реальності не такими громіздкими, як існуючі моделі. Дослідники уточнюють, що великий розмір окулярів обумовлений зігнутою товстою лінзою, яка розташована всередині пристрою і змінює кут світла дисплею до того, як він досягне очей.
Facebook показала прототип окулярів віртуальної реальності (фото)
В окулярах, які розробили фахівці Facebook, цю лінзу замінили голографічною оптикою, що виглядає як прозора наліпка, але працює так само, як обʼєктив. Це робить девайс меншим, легшиме і компактнішим.
«Ми розраховуємо, що легка і зручна форма забезпечить розширені сеанси віртуальної реальності та нові варіанти використання, зокрема сприятиме підвищенню продуктивності праці», — пишуть у повідомленні.
Facebook показала прототип окулярів віртуальної реальності (фото)
Проте розробники уточнюють, що у VR-гарнітури від Facebook багато проблем, які необхідно вирішити, тому її появи на ринку доведеться чекати кілька років.
За матеріалами:
theБабель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас