КМДА готова відтермінувати запровадження єдиного е-квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА готова відтермінувати запровадження єдиного е-квитка

Особисті фінанси
326
Чиновники готові відкласти до 1 січня 2021 року введення єдиного електронного квитка на проїзд у міському громадському транспорті для законодавчого врегулювання проїзду пільгових категорій громадян.
Про це повідомляє пресслужба КМДА.
Зараз перевізникам компенсується із міського бюджету вартість проїзду в комунальному громадському транспорті за кожного пільговика, який має картку киянина. Та місто зіткнулося з проблемою, яка має бути вирішена на державному рівні.
Згідно з Конституцією, держава повинна компенсувати проїзд для пільгових категорій громадян, та із 2015 року ці витрати покладені на місцеві бюджети. Київ і надалі забезпечує пільговий проїзд киянам, які мають на це гарантоване державою право.

Kyiv Smart Card – як це працює 🚇

«Але ми вважаємо соціальною несправедливістю для пільговиків із інших регіонів України, яким доведеться сплачувати власні кошти за проїзд із введенням єдиного електронного квитка», – підкреслила заступниця голови КМДА Марина Хонда.
Що це означає: столичний бюджет цих витрат покрити не може, тому держава повинна врегулювати це питання на законодавчому рівні. А столиця врахує рекомендації урядовців і відтермінує запровадження електронного квитка, поки питання компенсацій пільговикам не буде вирішене.

Довідка Finance.ua:

Раніше Віталій Кличко заявляв, що із запровадженням єдиного е-квитка пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду у громадському транспорті столиці мають:
  • придбати квиток у будь-який зручний спосіб;
  • скористатися ним у громадському транспорті;
  • зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), або чек за сплату проїзду чи банківську виписку – при сплаті банківською картою;
  • звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас