Із липня у столиці змінять умови пільгового проїзду в транспорті для гостей міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із липня у столиці змінять умови пільгового проїзду в транспорті для гостей міста

Особисті фінанси
1350
Із 1 липня столиця вимушено змінює умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті.
Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції.
«Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, буде здійснюватися на загальних підставах. За умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд здійснюватимуть органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини», – зазначив Віталій Кличко.
Із 1 липня пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду у громадському транспорті столиці мають:
  • придбати квиток у будь-який зручний спосіб;
  • скористатися ним у громадському транспорті;
  • зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), або чек за сплату проїзду чи банківську виписку – при сплаті банківською картою;
  • звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.
«Ще раз наголошую – такі кроки є вимушеними та викликані тим, що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в Києві, столичним перевізникам із державного бюджету не компенсують. Місто неодноразово зверталося до уряду з проханням врегулювати питання компенсації комунальним перевізникам плати за проїзд пільгових категорій, визначених державою. Крім того, ми зверталися до обласних, міських, селищних та сільських рад з проханням вирішити питання компенсації за проїзд представників їх громад, що мають пільги», – наголосив Віталій Кличко.
Він підкреслив, що пасажири, які мають пільги і зареєстровані в Києві, і надалі користуватимуться громадським транспортом за рахунок міського бюджету – за карткою киянина. Оформити її можна у будь якому відділенні державного «Ощадбанку».
Нагадаємо, електронний квиток з 1 квітня став єдиним способом оплати проїзду в Києві, і тільки пільгові категорії, які мають проїзні зразки, можуть ними користуватися до 1 липня.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас