У Києві е-квиток з 1 квітня стане єдиним способом оплати проїзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві е-квиток з 1 квітня стане єдиним способом оплати проїзду

Особисті фінанси
3113
Електронний квиток з 1 квітня стане єдиним способом оплати проїзду в Києві, і тільки пільгові категорії, які мають проїзні зразки, зможуть ними користуватися до 1 липня.
Про це розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київміськадміністрації Юрій Назаров.
“Е-квиток вже повноцінно працює в громадському транспорті столиці. З першого квітня він стане єдиним способом оплати проїзду. Тільки пільгові категорії, які мають проїзні зразки, зможуть ними користуватися до першого липня. Тобто пасажири, які платять повну вартість проїзду, зможуть зробити це тільки безготівково: за допомогою Kyiv Smart Card, QR-квитка або банківської картки”, – сказав Назаров.
Він зазначив, що коли закінчиться карантин, не буде можливості оплати проїзду жетонами і квитками.
“Зараз, поки використання громадського транспорту недоступне для більшості пасажирів, я прошу киян використовувати цей час як можливість підготуватися до змін. Тому що, коли закінчиться карантин, жодних жетонів і квитків у кондукторів вже не буде. Тому краще заздалегідь придбати е-квиток і вивчити всі його переваги”, – зазначив чиновник.

Довідка Finance.ua:

  • З 12 березня в Україні на тритижневий карантин закрито навчальні та торгові заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків.
  • У громадському транспорті з 18 березня по 24 квітня заборонено перевезення понад 10 пасажирів одночасно.
  • 14 березня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про тимчасову заборону в’їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення.
  • З 17 березня закрито пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас