Amazon готова купити розробника робомобіль Zoox за 1 мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon готова купити розробника робомобіль Zoox за 1 мільярд доларів

Фондовий ринок
471
Інтернет-компанія Amazon погодилася заплатити понад $1 млрд за стартап Zoox, що займається розробкою електромобілів з підтримкою технології автономного водіння.
Про це повідомив ресурс The Information з посиланням на джерела.
Про ведення переговорів між Amazon і Zoox написав минулого місяця ресурс The Wall Street Journal, який повідомив також, що за результатами раунду інвестування в 2018 році вартість стартапа оцінювалася в $3,2 млрд. Як припускали тоді джерела, вартість угоди в даний час навряд чи перевищить $1 млрд.
Завдяки угоді Amazon поповнить зростаючий парк засобів автоматизації, що включає безпілотники, складських роботів і міні-транспорт з доставки. Робота Zoox над створенням автономних електричних транспортних засобів може також гармонійно поєднуватися з ініціативами Amazon по боротьбі з кліматичними змінами планети.
На початку минулого року Amazon збільшила свої інвестиції в автомобільний сектор, взявши участь в раунді фінансування стартапу з розробки самокерованих автомобілів Aurora Innovation Inc і вклавши в проект $530 млн.
The Information стверджує, що про угоду з Zoox може бути оголошено вже в п’ятницю. Поки незрозуміло, чи буде Amazon використовувати технологію Zoox у власних цілях чи вона візьме участь в реалізації планів Zoox по запуску сервісу роботаксі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас