Що буде з ціною золота до кінця 2020 року: прогноз аналітиків Bank of America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з ціною золота до кінця 2020 року: прогноз аналітиків Bank of America

Банківські метали
11785
Ралі на ринку золота впродовж останніх тижнів призведе до рекордного зростання ціни металу.
Про що заявили аналітики Bank of America.
Дорогоцінний метал зріс на 17% з початку 2020 року, повідомляє Markets Insider. Інвестори все більше надають перевагу золоту в умовах пандемії коронавірусу, яка заглибила світову економіку в тривалу рецесію. За даними Bank of America, ціна металу перевершить 1900 доларів за унцію до кінця цього року.
Якщо інвестори й продовжать вкладати гроші у золото як безпечний актив, його вартість зростатиме й далі.
“На нашу думку, ціна золота може досягти історичного максимуму в третьому кварталі 2020 року”, – зазначив Пол Сіана технічний стратег у Bank of America.
Попри те, що ціна металу знижувалася впродовж березня, він став одним із перших активів, який зумів компенсувати втрачене в цьому році. Різке ралі у квітні уповільнилось і стало початком домінування “бичачої тенденції” на ринку золота.
У травні та червні ціна металу була дещо нестабільною – то піднімалася, то різко опускалася. Сьогодні золото торгується в межах 1770 доларів за унцію. Наступним випробуванням для металу є досягнення значення у 1800 доларів за унцію.
Золото знаходиться на третьому місці з-поміж найпопулярніших активів, у які вкладають гроші інвестори. Метал поступається 10-річним казначейським облігаціям та опціонам, що входять до індексу S&P 500.
Згідно з дослідженням Bank of America, золото посідає четверте місце за чисельністю торгів, поступившись казначейським облігаціям, готівці та акціям технологічних компаній.
Пол Сіана прогнозує зростання попиту на золото в найближчі місяці. Стратег Bank of America вважає, що майже нульові відсоткові ставки та ризики, пов’язані з повільним відновленням економіки через COVID-19, збільшать привабливість дорогоцінного металу.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас