Негода в західних областях не вплинула на транзит газу в країни Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Негода в західних областях не вплинула на транзит газу в країни Євросоюзу

Енергетика
70
Транзит природного газу до країн Європейського Союзу, незважаючи на погодні умови в західних областях України, здійснюється безперебійно в запланованих обсягах, інформує ТОВ “Оператор ГТС України” (ОДТСУ) на своєму сайті.
Об’єкти, задіяні в транзиті газу, перебувають під особливим контролем. Наразі фахівці компанії оцінюють ризики як прийнятні, зазначає ОДТСУ.
Коментуючи ситуацію з газопостачанням у населених пунктах західних областей, компанія повідомила, що станом на 25 червня стихія зруйнувала повітряний перехід газопроводу-відведення до газорозподільної станції (ГРС) “Брусниця” через річку Черемош (Івано-Франківська обл.), що спричинило припинення газопостачання дев’яти населених пунктів Чернівецької області.
Відновлення газопроводу і ліквідація наслідків аварії почнеться, щойно стихне негода.
Для забезпечення безперебійного газопостачання українських та європейських споживачів ОДТСУ визначив потенційно небезпечні ділянки, на випадок аварійних ситуацій розробив план заходів щодо їх локалізації, а також сценарії перемикання газових потоків. Зараз здійснюється моніторинг рівня води та стану опорних конструкцій в місцях переходу газопроводів через річки, мобілізовані техслужби та ремонтні бригади, підготовлена необхідна для реагування техніка, зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас