Суд ЄС відхилив апеляцію російського банку ВТБ щодо санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС відхилив апеляцію російського банку ВТБ щодо санкцій

Фондовий ринок
199
Суд ЄС в четвер залишив у силі санкції проти другого за величиною російського банку ВТБ, відхиливши його апеляцію на обмежувальні заходи, запроваджені у 2014 році через агресію РФ проти України.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на рішення суду.
ВТБ навів три підстави для апеляції, однак Суд ЄС відхилив їх.
“На цій основі суд відмовляє у розгляді скарги; доручає ПАТ Банк ВТБ нести власні витрати і оплачувати витрати, понесені Радою Європейського Союзу; наказує Європейській комісії нести свої власні витрати” – йдеться у рішенні суду.
ЄС запровадив санкції проти Росії у відповідь на втручання російських військових в Україну в 2014 році. Російські банки та компанії звернулись із судовим позовом проти ЄС ще в 2014 році.
Санкції ЄС встановили обмеження на певні фінансові операції та експорт деяких важливих товарів і технологій, обмежили доступ кількох російських суб’єктів до ринку капіталу та заборонили надання послуг, необхідних для певних видів діяльності, пов’язаних з нафтою.
У вересні 2018 року Суд ЄС залишив у силі санкції, запроваджені Радою ЄС проти низки російських банків та нафтогазових компаній у зв’язку з агресією Росії проти України. ВТБ оскаржив це рішення у березні 2019 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас