Аферисти заробили на "продажу" неіснуючих авто майже 13 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аферисти заробили на "продажу" неіснуючих авто майже 13 млн грн

Кримінал
690
Співробітники кіберполіції в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили організовану групу, учасники якої під приводом продажу автомобілів в Інтернеті обдурили понад 150 громадян на 12,5 млн грн, повідомила пресслужба Національної поліції.
Сім місцевих жителів з лютого 2019 року розміщували в мережі оголошення про продаж автомобілів за заниженою вартістю або в кредит від імені відомих компаній і офіційних дистриб’юторів. При цьому вимагали передоплату в сумі від 30% вартості автомобіля.
За інформацією правоохоронців, постраждалі перераховували гроші на спеціальні рахунки або безпосередньо в орендованих офісах у Дніпрі, Павлограді, Кам’янському та Бердянську.
При цьому працівники офісів запевняли клієнтів у законності укладення договорів купівлі-продажу. Після отримання передоплати зловмисники зникали і відкривали нові офіси.
Поліцейські провели 15 санкціонованих обшуків в офісах і за місцями проживання членів угруповання. В результаті вилучено комп’ютерну техніку, бланки, підписані фіктивні договори, печатки та платіжні картки.
У Нацполіції заявили, що п’ятьох учасників затримали, їм оголошено про підозру за ч.3 ст. 28 КК України – вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, та ч. 4 ст. 190 – шахрайство.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас