У німецькому місті встановили вуличні ліхтарі, які заряджають електрокари і моніторять якість повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німецькому місті встановили вуличні ліхтарі, які заряджають електрокари і моніторять якість повітря

Енергетика
400
У місті Ессен (Німеччина) біля міської філармонії і театру Аалто встановили 15 інтелектуальних вуличних ліхтарів, які дозволять підзарядити автомобіль, а також надаватимуть дані про якість навколишнього повітря та доступ в Інтернет.
Проект реалізувала компанія E. ON, передає ruscable.
Розумні вуличні ліхтарі, крім освітлення простору та підзарядки електромобілів, здатні управляти паркувальними місцями за допомогою вбудованої сенсорної технології (Smart Parking), яка реєструє зайнятість 140 паркувальних місць вздовж траси з 14 ліхтарями, а ще один ліхтар, встановлений на ділянці кварталу Хюйссен (Huyssen Quarter), буде реєструвати наявність 15 додаткових паркувальних місць.
Інформація буде відображатися на 6 цифрових екранах, встановлених на щоглах. Крім того, буде відображатися поточна інформація про важливі події і теми для міста і городян. Також на вуличних ліхтарях буде встановлена аварійна кнопка, що з’єднує з цілодобовим Центром безпеки E. ON у разі виникнення небезпечних ситуацій або необхідності надання термінової медичної допомоги.
Як зазначають у E. ON, інноваційна технологія покликана поліпшити якість життя громадян. «Сучасні вуличні ліхтарі можуть використовуватися для надання цифрових послуг, забезпечення безпеки і міської мобільності у громадських місцях, – підкреслюють у компанії. – Інтегровані у ліхтарі електронні зарядні пристрої збільшать число пунктів зарядки для електромобілів у містах, сприятимуть відновленню ділової та громадської активності після пандемії коронавірусу».
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас