Вибух на Позняках: Кличко назвав суми компенсацій постраждалим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибух на Позняках: Кличко назвав суми компенсацій постраждалим

Казна та Політика
800
Міська влада ухвалила рішення про надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух.
Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції.
«Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про виділення коштів і надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух. Усі постраждалі родини отримають по 50 тисяч гривень. Тим, хто отримав тяжкі травми, виділять по 80 тисяч. Мешканцям із ушкодженнями середньої важкості виплатимо по 70 тисяч гривень. Ті ж, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч. А люди, які втратили близьких, отримають по 100 тисяч гривень за кожного загиблого. Я підписав відповідне розпорядження і найближчим часом люди отримають ці кошти», – повідомив Віталій Кличко.
Що стосується нового житла для всіх постраждалих мешканців мер нагадав, що запропонував прем’єр-міністру варіант, як можна допомогти людям. Половину коштів на житло для них може надати місто. А половину – виділити уряд.
«Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, у будинку яких стався вибух. Мова йде або про надання грошової компенсації за ринковою вартістю житла, або про придбання і передачу квартир», – підкреслив Віталій Кличко.

Довідка Finance.ua:

  • Вибух в 10-поверховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався вранці 21 червня.
  • За попередньою версією, вибухнула газоповітряна суміш. В результаті пошкоджено 40 квартир одного під’їзду, де зареєстровано 125 осіб. Повністю зруйновані 16 квартир з 4 по 9 поверх.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас