Amazon запускає гігантський венчурний фонд для фінансування переходу на «зелену» енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запускає гігантський венчурний фонд для фінансування переходу на «зелену» енергію

Енергетика
593
Американська технологічна компанія і найбільший онлайн-ритейлер Amazon запускають венчурний фонд для підтримки ініціатив з переходу на поновлювані джерела енергії і зниження викидів вуглецевого газу.
Про це повідомляє Bloоmberg.
Початковий капітал фонду складе $2 млрд, повідомляється на сайті компанії.
«Новий інвестиційний фонд займеться підтримкою кліматичних рішень і буде виділяти фінансування компаніям, що створюють продукти і послуги, які сприяють зниженню глобального рівня викидів CO2 і переходу до низьковуглецевої економіки. Розглядатимуться проекти та ініціативи по всьому світу, висунуті як стартапами, так і великими корпораціями», – сказав CEO і засновник Amazon Джефф Безос.
Станом на сьогодні Amazon надала підтримку більш ніж 91 проекту з використання відновлюваних джерел енергії, включаючи 31 проект, націлений на вітряну і сонячну енергетику. У сукупності ці об’єкти мають загальну потужність понад 2 900 МВт і забезпечують генерування енергії обсягом понад 7,6 млн МВт-год на рік, чого достатньо для забезпечення електроенергією 680 000 американських будинків.
Компанія також повідомила, що має намір повністю перейти на альтернативні джерела енергії до 2025 року, на п’ять років раніше від запланованого терміну.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас