Будівництво доріг: в "Укравтодорі" розповіли, за що беруться в першу чергу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво доріг: в "Укравтодорі" розповіли, за що беруться в першу чергу

Казна та Політика
2415
У межах програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” планується за п’ять років ввести в експлуатацію 24 тисячі км доріг.
Будівництву яких доріг віддано пріоритет, розповів голова “Укравтодору” Олександр Кубраков в ефірі каналу “Україна 24”.
“Що найбільше не влаштовує мене як керівника – ті дороги, які зараз будуються, будуються за проєктами, які були розроблені досить давно. Підрядній організації байдуже, як будувати дорожні розв’язки, перехрестя та інше. А ось з точки зору безпеки дорожнього руху, організації дорожнього руху, того, який вигляд мають дороги — вони можуть відрізнятися досить істотно. На 80%, а то й більше, цього року ми віддавали пріоритет будівництву тих доріг, які мають найбільший трафік, мають найбільший рівень зношення, в цей критерій потрапляють понад дві третини доріг в Україні, на жаль”, — сказав він.
Також Кубраков розповів, хто контролює якість будівництва доріг.
“Раніше технічний нагляд здійснювався виключно співробітниками служб автомобільних доріг в області. На мою думку, цих людей не вистачає. Додатково їм могло допомагати державне підприємство “ДорЯкість” — і у мене питання до того, як це було організовано. Що ми робимо в цьому році – у нас є об’єкти великого будівництва, на які ми запрошуємо компанії, які професійно займаються технічним наглядом. На мою думку, на перші роки – і ми намагаємося це робити — це повинні бути міжнародні компанії, що мають відповідну репутацію, які в Україні працювали виключно на об’єктах ЄБРР і Світового банку. Це французькі, австрійські, німецькі, польські, турецькі компанії. І перші контракти вже укладаємо”, – сказав він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас