У Китаї стартували випробування поїзда, що ширяє в повітрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї стартували випробування поїзда, що ширяє в повітрі

Світ
1130
У Китаї почалися випробування поїзда на магнітній подушці, яка рухається по повітрю без контакту з землею. Проєкт був запущений китайською компанією CRRC Qingdao Sifang Co в Шанхаї.
Інформація про це з’явилася в агентстві Сіньхуа.
У Китаї були розпочаті заводські динамічні випробування прототипу поїзда з магнітною подушкою при проєктній швидкості в 600 км/год. Поїзд рухається в повітрі, не торкаючись землі. Дослідники провели комплексні випробування тестового зразка в різних режимах роботи. Ця подія знаменує собою великий прорив у розвитку високошвидкісної левітаційної транспортної системи, зазначив представник CRRC Qingdao Sifang.
Через деякі конструктивні особливості поїзд на магнітній подушці видає дуже мало шуму при русі. Мінімальний радіус повороту становить менше половини радіуса повороту звичайних поїздів метро, тому транспорт буде більш маневреним. “Експлуатаційний стан поїзда з магнітною підвіскою задовільний, його основні характеристики відповідають проєктним вимогам”, – зазначив Дін Сансан, заступник головного інженера проєкту.
Сансан також повідомив, що високошвидкісна транспортна система з магнітною левітацією включає в себе такі підсистеми, як тягове джерело живлення, управління поїздом на основі зв’язку і рейковий шлях.
Проєкт стартував у липні 2016 року. У дослідженні взяли участь понад 30 підприємств, університетів та науково-дослідних інститутів з різних регіонів країни. Прототип поїзда з магнітною подушкою був виготовлений на лінії спільного виробництва CRRC Qingdao Sifang в травні цього року.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас