Мови програмування, які допоможуть заробляти до $150 тис. на рік (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мови програмування, які допоможуть заробляти до $150 тис. на рік (інфографіка)

Особисті фінанси
16545
Сайт для розробників Stack Overflow провів опитування серед 65 тис. користувачів, щоб дізнатися, які мови програмування вони знають і скільки їм за це платять.
За допомогою цих даних Stack Overflow склав рейтинг, розташувавши мови по зростанню доходу, який вони приносять програмістам. При підрахунку результатів була використана медіанна зарплата за 50 робочих тижнів, іноземну валюту конвертували в долари.
Uber, Airbnb, Square, додаток для медитації Calm і близько 500 тис. інших додатків в App Store хоча б частково написані на Swift.
Цю мову програмування використовують такі проєкти, як Firefox, Dropbox, Amazon і Coursera. Крім того, вона очолює рейтинг найулюбленіших мов на сайті Stack Overflow 5 років поспіль.
Ruby використовували для створення Twitter, GitHub і Kickstarter.
Сьогодні цю мову використовують компанії Google, Square та Atlassian.
Цю мову програмування також використовують при розробці додатків для iOS. Мова програмування Objective-C з’явилася на початку 1980-х років і була головною мовою, яку використовували на платформі NeXT, до того як Apple її придбала.
Програмісти, які володіють Go, заробляють $140 тис. в США і $74 тис. в середньому у світі.
Вона використовується багатьма розробниками старої та дуже популярної мови програмування Java. Основні фреймворки мови – Play і Lift – часто використовують новинні сайти, наприклад The ​​New York Times, Guardian, The Huffington Post, а ще соцмережі Foursquare і LinkedIn.

Довідка Finance.ua:

  • Спеціалізоване інтернет-видання DOU провело зарплатне опитування серед 11 439 респондентів, з яких 5950 девелоперів (дані за 2019 рік). Розробників найбільше в семи містах України: Київ (41%), Харків (15%), Львів (13%), Дніпро (7%), Одеса (5%), Вінниця (4%) й Запоріжжя (2%). Віддалено працюють лише 3,5% опитаних програмістів.
  • Найвищі зарплати у столиці. Але в Одесі й Львові середня зарплата .NET розробників приблизно на $200 вища за київську. І львівські С++ розробники отримують десь на $400 більше за столичних.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас