На які зарплати сьогодні можуть розраховувати українці, які шукають роботу - Центр зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На які зарплати сьогодні можуть розраховувати українці, які шукають роботу - Центр зайнятості

Особисті фінанси
34234
В.о. директора Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк розповіла, на які зарплати сьогодні можуть розраховувати українці. Про це вона повідомила в ефірі каналу Україна 24.
“У світі криза. На сьогодні у нас менше вакансій, ніж в минулому і позаминулому році. Сьогодні в Державній службі зайнятості 53 тис. вакансій. Минулого року їх було вдвічі більше”, – зазначила вона.
В середньому 18% всіх вакансій Державного центру зайнятості пропонують мінімальну зарплату.
Рівень зарплат:
  • 32% вакансій – зарплати 8-10 тис. грн.
  • Більше 13% вакансій – це зарплата більше 10 тис. грн.
“Є вакансії на 15, 20 і 30 тис. грн”, – заначила Юлія Жовтяк.
Нагадаємо, через карантин кожен українець в середньому втратив 1000 грн зарплати. За розрахунками Держстату, середня зарплата найманих працівників за квітень впала відразу на 1000 гривень або майже на 10% в порівнянні з березнем.

Довідка Finance.ua:

  • Статистика підтвердила прогнози експертів про те, що через карантин найбільше падіння заробітків очікується в сфері громадського харчування та готельного бізнесу, які через карантин практично припинили роботу.
  • Найбільш затребувані зарплати на ринку праці під час карантину: найчастіше здобувачам пропонували зарплату 11-15 тис. грн. 12 200 вакансій з такими пропозиціями. На другому місці діапазон 7-11 тис. грн. (9253 вакансії), на третьому – 15-19 тис. грн. (8459 вакансій).
  • Найпопулярнішою сферою діяльності в Україні за кількістю вакансій була і залишається “Роздрібна торгівля”. Шукачі активно шукали роботу в розділі “початок кар’єри”, але в травні найбільш затребуваною сферою в них стала “Адміністративний персонал-Водії-Кур’єри”.
  • Середня заробітна плата в місті Києві в 2019 році склала 15 800 грн, що вище від всеукраїнського значення в 1,5 рази.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас