ДПС: повну вартість товару повернуть, якщо чек виданий неправильно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: повну вартість товару повернуть, якщо чек виданий неправильно

Особисті фінанси
1988
За касовий чек, інформація про який відсутня на сервері Державної податкової служби (ДПС), споживач може отримати з бюджету 100% компенсацію на суму придбаного товару.
Про це сказано в листі Головного управління ДПС від 17 червня.
Повідомляється, що ця норма набула чинності у зв’язку з ухваленням Закону №128-IX “Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та №129-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг” від 20 вересня 2019 року.
Ці закони запроваджують новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО): передбачається запровадження механізму компенсації споживачеві коштів, сплачених за придбаний товар (послугу), якщо йому було надано розрахунковий документ, інформація щодо якого відсутня в базах даних ДПС.
У разі, якщо споживачеві надали подібний касовий чек РРО, і дані за таким чеком відсутні на сервері ДПС, то він має право звернутися до органу контролю зі скаргою про порушення суб’єктом господарювання Порядку проведення готівкових розрахунків. І в разі їх підтвердження споживач може отримати з бюджету як компенсацію 100% вартості придбаного товару.
Нагадаємо, українці, за даними Держстату, витрачають на продукти харчування майже половину своїх доходів, тому подорожчання цієї категорії товарів найбільш помітно. Середній чек українців (дані за березень 2020 року): продукти – 119 грн, товари для дому та будівництва – 290 грн, АЗС – 252 грн, аптеки – 143 грн. Електроніка та побутова техніка – 2337 грн. Одяг, взуття – 838 грн. Інтернет і торгівля – 958 грн.

Мої Fiнанси:

  • Фіскальний касовий чек можна перевірити в Електронному кабінеті зайти на офіційний портал Державної фіскальної служби України у вкладку “Електронний кабінет”;
  • сервіс перебуває у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якого здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи;
  • для пошуку і перегляду фіскального касового чека необхідно ввести: фіскальний номер РРО, дату і час видачі чека (для традиційних РРО).
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас