Honeywell заявила про створення найпотужнішого квантового комп'ютера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honeywell заявила про створення найпотужнішого квантового комп'ютера

Технології&Авто
1034
Компанія Honeywell оголосила про створення найпотужнішої в світі квантової обчислювальної системи. Квантовий комп’ютер Honeywell вже випробуваний однією з найбільших у світі фінансових організацій компанією JP Morgan Chase, і фінансисти назвали систему «чудовою».
Продуктивність комп’ютера досягає 64 квантових обсягів. Більш того, компанія обіцяє щороку протягом наступних п’яти років збільшувати продуктивність своїх квантових систем на один порядок. Наприклад, протягом наступного року вона планує створити квантову обчислювальну систему продуктивністю 1024 квантові об’єми.
На ділі система Honeywell складається всього з шести “ефективних” кубітів на вловлювачах іонів. Але це – “чесні” кубіти, як заявляють в компанії. У системі Honeywell одночасно пов’язані і узгоджені всі шість кубітів, що робить її унікальною і найпотужнішою в світі квантових обчислювачів.
Ядро системи Honeywell являє собою сталеву сферу розмірами з баскетбольний м’яч, охолоджену до температури трохи вище абсолютного нуля (-262,7 °C). Усередині сфери знаходяться вловлювачі іонів, кожен з яких має розмір з монету 25 центів США (24,3 мм). Іон грає роль кубіта, а керується він лазером, який спрямований на вловлювач заряду ззовні сфери через невелике скляне віконце. По суті кубіт плюс лазер ― це аналог транзистора в класичному розумінні.
Honeywell заявила про створення найпотужнішого квантового комп'ютера
Крім компанії JP Morgan Chase нову систему Honeywell випробовують інші клієнти, імена яких компанія не розкриває. За словами Honeywell, це компанії та організації, пов’язані з хімією, матеріалознавством, машинним навчанням та оптимізацією. Пізніше цього року Honeywell разом з Microsoft нададуть доступ до нового квантового комп’ютера через хмарну систему Microsoft Azure.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас