Розмір зарплат в СНД і в сусідніх країнах Східної Європи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмір зарплат в СНД і в сусідніх країнах Східної Європи (інфографіка)

Особисті фінанси
7433
У Білорусі середня по країні нарахована, тобто з включеним прибутковим податком, заробітна плата становить близько 500 доларів.
Білорусь В СНД за рівнем середньої зарплати ділить 2-3 місця з Казахстаном: у цій країні зарплати зараз приблизно такі самі, як і в Білорусі – трохи більше ніж $500. Коли нафта коштувала дорожче, казахські зарплати були вищими за білоруські, стабільно посідаючи друге місце в СНД після російських.
У всіх інших країнах СНД середня зарплата менша, ніж у Білорусі. Молдова посідає 5 місце в “зарплатному рейтингу” СНД із середньою нарахованою зарплатою в районі 430-450 доларів на місяць.
Розмір зарплат в СНД і в сусідніх країнах Східної Європи (інфографіка)
Найменші зарплати – в Узбекистані, Киргизстані і зовсім низькі – в Таджикистані. У цих країнах проблема заробітку за кордоном – найбільш гостра.
Розмір зарплат в СНД і в сусідніх країнах Східної Європи (інфографіка)
Найбільші ж зарплати серед прилеглих до Білорусі країн Євросоюзу зі Східної Європи – в Естонії, більш ніж $1250 чистими.

Довідка Finance.ua:

  • Середня номінальна заробітна плата в Україні у третьому кварталі 2019 року становила 382 євро.
  • У Латвії цей показник був на рівні 1 091 євро на місяць (в 2,9 разу більше).У Польщі середня зарплата була 1 143 євро (в 3 рази більше), в Чехії – 1 310 євро (в 3,4 разу більше).

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас